Uluslararası muhasebeye doğru

1986

Uluslararası muhasebe günümüzde, muhasebe alanında önemli bir ihtisas konusudur. Dünyadaki muhasebe ilke ve uygulamalarına yeni bir temel oluşturmaktadır. Uluslararası muhasebenin amaçlarından en önemli olanı, muhasebe ilke ve uygulamalarındaki ulusal farklılıkları gidermektir. Bu tür farklılıkların giderilmesiyle çok uluslu şirketlerin daha etkin bir biçimde yönetilmeleri kaçınılmaz olacaktır. Uluslararası muhasebe alanında çıkan sorunların çözümü için çeşitli uluslararası muhasebe örgütlerinin çabalarına tanık olmaktayız. Bu çabalarından dolayı, son yıllarda bu örgütler üzerine tüm dikkatler toplanmaktadır.
International accounting is today an important specialization in the accounting field. It provides a new base for the accounting principles and practices all over the world. One of most important purpose of international accounting is to eliminate national differences in accounting principles and practices. Managing multinational corporation would be more efficient if dissimilarities in local accounting practices were eleminated. To solve the problems in the international accounting field, there have been efforts made by international accounting instituties. These institutions for the past few years have been the focus of interest because of these reason.

International accounting, Uluslararası muhasebe

Soydan, H. Y. ve Gücenme, Ü. (1986). "Uluslararası muhasebeye doğru". Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 7(2), 87-93.