Erzurumlu Emrah'ın yeni bir elyazma divanı

1990

XIX. yüzyılın önemli isimlerinden biri olan Erzurumlu Emrah'ın şiirleri, çeşitli antolojilerde toplanmıştır. Bu şiirler arasında polemik konusu olanlar çoğunluktadır. Elimizde bulunan yeni ve orijinal bir yazma divan, bu konuya yeni bilgiler getirmekte, şairin bilinmeyen bazı şiirlerini gün ışığına çıkarmaktadır.
Nineteenth century's famous poet Emrah's poetries were collected in different anthologies. Most of his poetries are in polemics subject. A new and original written Divan brings new knowledges on the subject and exhibits some of the unknown poetries of the poet.

Erzurumlu Emrah, El yazma, Divan, Ontoloji, Emrah from Erzurum, Hand writing, Ontology

Karadağ, M. (1990). ''Erzurumlu Emrah'ın yeni bir elyazma divanı''. Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 5(2), 101-107.