Öztürk, Azim
Sezgili, Konuralp

Günümüzde, yoğun bir rekabetin yaşandığı iş dünyasında dış kaynaklardan yararlanma önemli bir stratejik araç haline gelmiştir. Birçok işletme, ticari çözümler üretmek için dış kaynaklardan yararlanmayı kullanmaktadır. Bu çalışmada dış kaynaklardan yararlanmanın gelişim süreci, işletmelere sağladığı avantajlar ve dezavantajlar ile uygulama süreci incelenmiştir.
Outsourcing has become an important strategic tool in today's intensive competitive business environment. Many organisations are using outsourcing to produce their business solutions. This article reviews the development process and the strategic benefits and problems relating to the outsourcing decision as well as its application process.

Outsourcing, Dış kaynaklardan yararlanma, Strategy, Decision making model, Strateji, Karar alma modeli

Öztürk, A. ve Sezgili, K. (2002). "Dış kaynaklardan yararlanmanın yeni bir rekabet stratejisi olarak kullanılması ve uygulama süreci" Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 21(2), 127-142.