Postmodern siyaset anlayışı ve çokkültürlülük

Yanık, Celalettin

Çokkültürlülük teorik açıdan farklı düşünsel arka planlara sahiptir. Bu düşünsel arka planlardan biri postmodernizmdir. Postmodernizmin çoğulculuk, farklılık vb. söylemleri çokkültürlülük düşüncesinin şekillenmesine katkıda bulunmuştur. Bu anlamda, bu makalede, çokkültürlülük ile postmodernizm arasındaki aynılıklar ve farklılıklar üzerinde durulduğu gibi, farklılık söyleminin nasıl ve ne şekilde değerlendirildiği ele alınacaktır.
Multiculturalism has theoretically different intellectual backgrounds. This is one of the philosophical backgrounds of postmodernism. Postmodernism’s pluralism, difference, and so on discourse has contributed to the shaping the idea of multiculturalism. In this sense, in this article will be discussed, sameness and differences between multiculturalism and postmodernism, the discourse of difference and how the assessment such as what was mentioned.

Bu çalışma, Bursa Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Fügen Berkay'ın danışmanlığında Celalettin Yanık tarafından hazırlanan “Dünyadaki Çokkültürlülük Tartışmaları Bağlamında Türkiye’de Çokkültürlülük: Eleştirel Bir Değerlendirme” adlı doktora tezindeki "Postmodernizm ve Çokkültürlülük" adlı bölümün gözden geçirilmesi ve genişletilmesi ile oluşturulmuştur.

Çokkültürlülük, Postmodernizm, Farklılık, Modernizm, Aidiyetlikler, Multiculturalism, Postmodernism, Difference, Modernism, Belongings

Yanık, C. (2011). "Postmodern siyaset anlayışı ve çokkültürlülük". Kaygı. Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Dergisi, 17, 163-174.

Collections