12 yaşında erkek çocukta bronşial karsinoid tümör

1986

Bronşial karsinoid, bronşial adenomaların en sık gözlenen tipini oluşturur ve sıklıkla 45 yaş civarında gözlenir. Çocuklarda bronşial karsinoidler son derece enderdir. Atipik şekillerinin dışında genellikle düşük malignite özelliği taşıyan bu tümörler histogenezisi, histolojisi ve ultrastrüktür bakımından intestinal karsinoidlere benzerler.
Bronchial carcinoids are the most common type of bronchial adenomas and occur mainly at the average of 45 years of age. They are very rare in children. Other than the atypical forms, their malignant character is of low degree and they resemble the carcinoid tumors of the intestine with their histogenesis, histology and ultrastructure.

VII. Ulusal Patoloji Kongresi, 14-16 Mayıs 1986, İstanbul.

12 yaşında erkek çocuk, Bronşial, Karsinoid, Tümör, Atipik, Malignite özelliği, Histolojisi, Ultrastrüktürü

Tolunay, Ş. vd. (1986). ''12 yaşında erkek çocukta bronşial karsinoid tümör''. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 13(1-2-3), 81-85.