Optimum finansal yapı

1984

Talu, Hülya

Otuz yıla yakın bir süredir gerek optimum bir finansal yapının var olup olmadığı, gerekse bu yapının hangi borçlanma düzeylerinde oluştuğu konusundaki tartışmalar finans teorisinde önemli bir yer işgal etmektedir. Bu süre içinde söz konusu görüşler bir tür evrim geçirmiş ve zamanla karşıt görüşleri uzlaştırıcı nitelikte bir görüş ortaya çıkmıştır. Bu yazıda optimum finansal yapı tanımlandıktan sonra bu yapı konusundaki kuramlar Geleneksel Görüş, Modigliani-Miller Görüşü ve her ikisini bağdaştırıcı mahiyetteki Uzlaştırıcı Görüşler çerçevesinde ele alınacaktır.

Optimum finansal yapı, Borçlanma düzeyleri, Finans teorisi, Geleneksel görüş, Modigliani-Miller görüşü, Uzlaştırıcı görüş

Talu, H. (1984). "Optimum finansal yapı". Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 5(2), 211-224.