Arteryosklerozda sistolik zaman intervalleri

1981

Bursa Üniversitesi

Çalışmamızda 40 akut myokard enfarktüslü ve 20 normal olguda sistolik zaman intervalleri ve bu intervallerin prognoz ve enfaktüs lokalizasyonu ile ilişkileri araştırıldı. Sistolik zaman intervalleri değerlerindeki değişmelerle prognoz arasında korelasyonlar saptandı. Myokard infarkttüsü lokalizasyonları ile sistolik zaman intervalleri arasında ilişkiler araştırıldı.
In this study the systolic time intervals in myocardal infarction and their relationship with the prognosis and localization are investigated. And the correlation between quantitative alterations of systolic time intervals and prognosis in 40 cases of myocardial infarction cases and in 20 normal subjects are determined. There were some relations between the systolic time intervals and the localisations of myocardial infarctions.

Arteryoskleroz, Sistolik zaman intervalleri, Arteriosclerosis, Systotic time intervals

Cordan, J. vd. (1981). "Arteryosklerozda sistolik zaman intervalleri". Bursa Tıp Fakültesi Dergisi, 8(3), 279-287.