1995

Bu çalışmada, 1994-1995 öğretim yılı U.Ü.E.F Müzik Eğitimi Bölümüne giriş yetenek sınavının I aşamasında % 40 ağırlık verilerek uygulanan test üzerinde yapılan incelemeler konu edilmiştir. Testin geleneksel sözlü sınavla birlikte uygulanarak ağırlıklı ortalamaların alınması, sözlü sınavı tamamlayıcı etki yaptığı düşünülerek olumlu bulunmuştur. Ancak henüz tek başına bir giriş sınavında uygulanacak yeterliliğe sahip olmadığı sonucuna varılmıştır. Bu nedenle üzerinde çalışılarak geliştirilmeli, önümüzdeki yıllarda yeni uygulamalarının sonuçları ve testin geçerliği ile ilgili araştırmalar sürdürülmelidir.
This research was carried out during the first stage of the Uludağ University Education Faculty Music Department entrance exams for the 1994 1995 academic year. The written cram of musical ability consisting of 40 % of the total work was carried out with a traditional aural exam. The average work of the two was taken in to consideration and found to be satisfactory. However it has been decided that as a single entrance exam it is not adequate. For this reason further work needs to be done to improve this written exam, more research needs to be done on new methods fried and also whether the exam is valid or not needs to be further researched

Eğitim Fakültesi, Müzik eğitimi

Göğüş, G. (1995). "U.Ü. Eğitim Fakültesi 1994-1995 öğretim yılı müzik eğitimi bölümüne giriş yetenek sınavında uygulanan test üzerine bir inceleme". Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 10(1), 41-50.