Bir ineğin ovaryumunda rastlanan granulosa hücreli tümör olgusu

Bu raporda 1 yaşındaki bir düvenin sağ ovaryumunda rastlanan tümör olgusu bildirilmektedir. Sağ ovaryum büyümüş olup, çok loplu oval bir kitle görünümünde idi (27x26x11.5 cm). Tümör 1.750 kg. ağırlığında olup, histopatolojik muayene sonucunda granulosa hücreli tümör tanısı kondu.
A case of ovarian neoplasm in a one year old heifer is described. A multilobular oval mass (27x26x11.5 cm) was found in place of the right ovary. The tumor weighed 1.750 kg and histopathological examination confirmed a diagnosis of granulosa-cell tumor.

Değerli Hocam Prof. Dr. Erdoğan Ertürk'ün aziz hatırasına atfedilmiştir.

Ovaryum, Granulosa, Hücreli tümör, İnek, Cow, Ovarium, Granulosa-cell tumor

Mısırlıoğlu, D. ve Ertürk, E. (1993). "Bir ineğin ovaryumunda rastlanan granulosa hücreli tümör olgusu". Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 12(1), 13-19.