Açık uç (open-end) iplikçiliğinde kullanılan lif açma mekaizmaları

1984

In the present paper, the main features of open-end spinning which is one of the new spinning methods and has commercially developed at present time are summarized and fibre opening devices used in this spinning system are explained. It has been said that among the opening devices developed miniature taker-in type opening rollers are largely used and this type of opening roller has been described in detail. Also, it has been pointed out that the speed of opening roller has an effect on spinning performance.
Bu yazıda yeni iplikçilik metotlarından biri olan ve günümüzde ticari olarak en çok gelişme göster­miş bulunan açık-uç (open-end) iplikçiliğinin ana kısımları özetlenmekte ve bu iplikçilik sisteminde kulla­nılan lif açma mekanizmaları açıklanmaktadır. Geliştirilmiş olan lif açma mekanizmaları içinde minyatür brizör tipi açma silindirlerinin en çok kullanıldığı açıklanmış ve bu tip açma silindiri detaylı olarak belir­tilmiştir. Bunun yanında, açma silindiri hızının eğirme performansına etkisine kısaca değinilmiştir.

Open-end spinning, Açık uç iplikçiliği, Lif açma

Özipek, B. (1984). "Açık uç (open-end) iplikçiliğinde kullanılan lif açma mekaizmaları". Uludağ Üniversitesi Mühendislik Dergisi, 1(1), 109-116.