1977

Sonel, Ahmet

Bursa Üniversitesi

Bu çalışma 20 normal 30 atherosklerotik kalb hastalığı (Akut Myokard lnfarktüsü) vakasında yapıldı. Ekokardiografik olarak mitral ön kapağının kapanışı (AC. eğilimi), myokard infarktüslü hastalarda normal vakalara göre daha yatık bulundu. AC. süresi de myokard infarktüslü hastalarda normal vakalara göre daha uzun saptanmış olup, AC. segmenti myokard infarktüslü vakalarda düzensiz çentikli ve platolanma göstermekte idi. AC. segmenti değişiklikleri myokard infarktüsü vakalarında ventrikülün sistolik fonksiyonunu gösteren bir belirti olmalıdır. Kanaatımızca Ekokardiogram yardımı ile myokard infarktüslü hastalarda ventrikülün fonksiyonları hassas bir şekilde değerlendirilebilir.
This study was carried an 20 normal and 30 patients with atherosclerotic heart disease. On echocardiography, anterior mitral valve closure slope has found to be slower in patients with myocardial infarctions than in normal cases. AC duration has found to be longer in patients with myocardial infarctions compared with normal cases. And also was, irregular. In some of the patients with myocardial infarctions this segment, showed notchings and plateau patterns. These changes of AC segments in ceses of systolic dysfonction of the of the left ventricle. As a result dysfunctions of the left ventricle in patients with myocardial infarctions, can easily be detected with Echocardiography.

Myokard infarktüsü, Myocardial infarctions, Mitral ön kapağı, Mitral valve, Ekokardiografi, Echocardiography, AC segment

Cordan, J. ve Sonel, A. (1977). "Akut myokard infarktüsünde mitral ön kapağı hareketlerinin ekokardiografi ile incelenmesi (Mitral ön kapağının kapanması yani AC segmenti)". Bursa Tıp Fakültesi Dergisi, 4(1-2-3-4), 9-16.