Fenitoin toksisitesine bağlı bir aritmi olgusu

1989

Epilepsi nedeniyle 4 yıldır Fenitoin kullanan 11 yaşında bir erkek çocuk denge kusuru, kardiyak aritmi ve ekstrasistoller nedeniyle yatırıldı. Hastada Fenitoin toksisitesi düşünüldü ve ilaç kesildi. Beş gün sonra semptomlar ve klinik bulguları tamamen düzeldi. Bu olgu fenitoinin nadir bir komplikasyonu olması nedeniyle sunuldu.
An eleven years old boy was admitted with ataxia and cardiac arrhythmia. He was under Phenytoin therapy because of epilepsy since 4 years. It was thought that the symptoms might be due to phenytoin toxicity. The drug was discontinued. After five days ataxia and arrhythmia were disappeared.

Bu çalışma, 8-12 Ekim 1989 tarihlerinde Bursa[Türkiye]'da düzenlenen XXXIll. Milli Pediatri Kongresi'nde bildiri olarak sunulmuştur.

Fenitoin toksisitesi, Aritmi olgusu, Phenytoin toxicity, Arrhythmia phenomenon

Sapan, N. vd. (1989). ''Fenitoin toksisitesine bağlı bir aritmi olgusu''. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 16(3), 573-576.