Mitral darlığı olgularında mitral kapak kapanma indeksinin önemi

1979

Bursa Üniversitesi

Bu çalışma saf mitral darlığı tanısı almış 20 olgu üzerinde yapılmıştır. Olgularda kalb kateterizasyonu, ekokardiografik muayeneler yapılmış ve ameliyata verilmiştir. Olguların ekokardiogramlarında mitral kapak kapanma indeksi hesap edilmiştir. Saf mitral darlığı olgularında bu indeksin önemli olduğu neticesine varılmıştır (p/0.01). Saf mitral darlığı olgularında, mitral kapak kapanma indeksinin (MKKİ), a ve b açılarına göre teşhiste bir üstünlüğü olmadığı sonucuna varılmıştır.
Dieser Arbeit wurden 20 patienten mit der diagnose der reine Mitralstenose aufgenommen. Es wurden Herzkatheter und Echocardiographische - Untersuchungen durchgeführt. Anschliessend wurden die patienten der operativen Behandlung weitergegeben. Bei Echocardiogramme der patienten wurde Mitralklappen-Schlissungs-lndex gerechnet. Wir haben festgestellt, dab dieser Index bei reiner Mitralstenose patienten sehr wichtig ist (P/0,01). Es wurde aber festgestellt dab der Mitralindex bei der. Diagnose der reine Mitralstenose (MKKI) nicht a und ist. b winkel-Rechnungen übertreffend.

Mitral darlığı, Mitralstenose, Mitral kapak, Mitralindex, Ekokardiografi, Kateterizasyon, Herzkatheter, Echocardiographische

Cordan, J. (1979). "Mitral darlığı olgularında mitral kapak kapanma indeksinin önemi". Bursa Tıp Fakültesi Dergisi, 6(1-2-3), 39-45.