Plörezilerde serum albumin pievral sıvı albumin gradienti

1991

1990 Eylül - 1991 Haziran ayları arasında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Kliniğinde plörezi tanısıyla yatırılmış olan 25 hastada serum plevral efüzyon albumin gradienti ile light kriterleri karşılaştırılmış ve sonuçlan takdim edilmiştir.
In twenty five (25) patients, who had been admitted in Uludag University, Medical Faculty Chest Diseases Clinic with the diagnosis of pleurisy between the month of September 1990 and June 1991 the albumin gradient of serum and pleural fluid had compared by the Light's Criterion and the results had been presented.

Bu çalışma, XIX. Tüberküloz ve Göğüs Hastalıkları Kongresinde bildiri olarak sunulmuştur.

Plörezilerde serum, Albumin pievral, Sıvı albumin gradienti, Liquid albumin gradient, Serum in pleurisy, Albumin pieural

Özyardımcı, N. vd. (1991). ''Plörezilerde serum albumin pievral sıvı albumin gradienti''. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 18(3), 419-425.