Televizyonda misyonerlik

2008

Organize Hıristiyan grupların bugünkü misyonerlik faaliyetleri, klasik yöntemlerin yanı sıra son yıllarda gittikçe artan bir hızla elektronik medya yoluyla da küresel ölçekte gerçekleştiriliyor. Özellikle televizyon alanında Hıristiyan misyonerler halen rakipsiz görünüyor. İslam dünyasına yönelik yayın yapan Kanalhayat ve Al-Hayat isimli Hıristiyan televizyon kanallarının, bir taraftan Hıristiyanları bilinçlendirmeyi diğer taraftan da İslam’ı şiddet ve şehvet düşkünlüğünü teşvik eden bir din gibi göstermek suretiyle Hıristiyanlıktan İslam’a geçişleri asgariye indirmeyi ve kendilerine yeni müntesipler bulmayı hedeflediği anlaşılıyor.
Today’s missionary activities of organised Christian groups are also being fulfilled increasingly by means of electronic media as well as classical methods. Especially in the field of television Christian missionaries seem already to be uncompetitive. It is understood that on the one hand Christian television channels, Kanalhayat and Al-Hayat, aim to minimise transitions from Christinaship to Islam, on the other hand to draw new converts.

Televizyon misyonerliği, Dışlayıcılık, Asli günah, Istırap kültürü, Televangelism, Exclusiveness, Original sin, Suffering culture

Kurt, A. (2009). "Televizyonda misyonerlik". Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 18(1), 1-36.