Dermatomyozitte distrofik kalsifikasyonlar (Bir olgu bildirimi)

1991

Juvenil dermatomyozitis iskelet kaslarını ve deriyi tutan nonsupuratif enflamatuar bir kollagen doku hastalığıdır. Juvenil dermatomyozitisin seyri sırasında % 40-70 oranında distrofik kalsifikasyonlar görülür. Kliniğimizde yatan distrofik kalsifikasyonlar ve eklem kontraktürleriyle komplike bir dermatomyozit olgusu sunuldu ve kaynaklar taranarak tartışıldı.
Juvenyl dermatomyozitis is a nonsupurative, inflamatory collagen tissue disorder primarily affecting sceletal muscles and skin. Distrophic calcifications are seen in 40 to 30 % at cases of juvenile dermatomyositis. A case of dermatomyozitis complicated with distrophic calcifications and joint contractures was hospitalized in our clinic and discussed after reviewing the literature.

Dermatomyozit, Distrofik kalsifikasyonlar, Distrophic calcifications, Juvenil dermatomyozitis, Juvenyl dermatomyozitis

Köksal, N. vd. (1991). "Dermatomyozitte distrofik kalsifikasyonlar (Bir olgu bildirimi)". Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 18(1), 137-140.