1990

Bu böceğin Türkiye'de bulunduğu ve selvi türlerinde zararlı olduğu bilinmektedir. Selvi Balıkesir yöresinde mezarlık, park, bahçe, yol kenarı ve yeşil kuşak ağaçlamalarında ve rüzgar perdelerinde kullanılmaktadır. Bu alanlarda 1985-1989 döneminde P. aubei tahribatı görülmemiştir. Ancak 1990 Nisan'ından itibaren bazı bordür dikimlerinde ölüme varan epidemisi görülmüştür. Bu çalışmamızda epidemi nedenleri üzerinde durularak, geniş alanlara yayılmasını engelleyecek önlemler üzerinde tartışılmıştır.
It is known that this insect exists in Turkey, and it is harmful to cypresses species. In the vicinity of Balıkesir, the cypress in planted in cemeteries, parks and gardens, on the side of roads, round the city, and it serves as a wind screen. No mining by Phlosinus aubei was observed in these fields in our studies during 1985-1989 temıs. However, in some bordures, epidemic was observed, which resulted in deatlıs. In this study of ours, we dwelled on the causes of the epidemic and discussed the measures which will prevent it from apreading out across larger areas.

Balıkesir yöresi, Selvi ağacı, Salgın, Phloeosinus Aubei Perris, Böcek, Bordür dikim, Balikesir region, Cypress tree, Epidemic, Sewing curbs, Insect

Sekendiz, O. A. (1990). ''Balıkesir yöresinde selvilerde görülen yeni bir salgın habercisi phloeosinus aubei perris ve geleceği ''. Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 5(2), 1-4.