Türkiye'de enflasyon ve enflasyon belirsizliği

1994

Yamak, Rahmi

Enflasyonun geleneksel olumsuz etkileri yanında çoğu zaman enflasyon maliyetinin hesaplanmasında da ihmal edilen önemli bir etkisi daha vardır ki, bu da bizzat enflasyonun kendi geleceği konusunda yarattığı belirsizliktir. Enflasyon belirsizliğinin ekonomik faaliyetler üzerinde doğuracağı en önemli sonuçlardan biri, bireylerin gelecekte ilgili ekonomik kararlarında belirsizlik yaratarak; ekonomide üretimin düşmesine, işsizliğin artmasına, gelir dağılın1ının bozulmasına ve kaynak dağılımında etkinliğin azalmasına neden olmasıdır. Ayrıca, sosyal ve siyasi çalkantılara yol açarak, ekonomik faaliyetlerin gerilemesine neden olması da belirsizliğin diğer olumsuz sonuçlan arasındadır.

Türkiye'de enflasyon, Enflasyon belirsizliği, Enflasyon maliyeti, Ekonomik faaliyetler

Yamak, R. (1994). "Türkiye'de enflasyon ve enflasyon belirsizliği". Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 15(2), 35-43.