Göğüs duvarı tümörleri

1987

Kliniğimizde göğüs duvarı tümörü olan 12 olgu, arda dönük bir çalışma ile izlendi. Olguların 8 'inin malign olmasına karşın, ancak 4 'ü benign 'di. Tüm olguların 8 'i primer göğüs duvarı tümörü olmasına karşın, 4 'ü metastatik karsinomaydı. Tanı konulduktan sonra bütün olgular ameliyat edildiler. Bu çalışmamızın amacı, tüm göğüs duvarı tümörlerinin aksi kanıtlanıncaya kadar malign olarak kabul edilip, cerrahi geniş eksizyonla çıkarılmaları gereğini vurgulamaktır.
In our clinic, we have reviewed 12 cases who had chest wall tumors, retrospectively. Eight of them were malignant and 4 were benign. Although eight cases were primary chest wall tumors, the other 4 cases were metastatic carsinomas. All of them were operated. On the basis of our analysis, we believe that all tumors of the chest wall should be considered malignant until proven otherwise and that wide excision should be carried out.

Göğüs duvar, Tümör, Tumor, Chest wall

Özcan, F. vd. (1987). ''Göğüs duvarı tümörleri''. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 14(1), 27-33.