Yükleniyor...

Süreli Yayın ISSN

Yayınevi

Özet

Bu çalışmada, kömür ve fuel-oil yakan kazanların doğal gaza dönüştürülmesi esnasında dikkat edilmesi gereken hususlar ile yapılması gerekli işlemler üzerinde detaylı olarak durulmuştur. Ayrıca dönüşüm esnasında kazan dairesinin ve bacanın doğalgaza göre nasıl düzenlenmesi gerektiği açıklanmıştır.
In this study, conversion of coal and fuel-oil boilers info natural gas boilers is examined in detail and important points which should be taken into account in this conversion are given. Additionally, it is explained that how are heat generation centers and chimnies arranged during conversion info natural gas.

Anahtar kelimeler

Kazanların doğal gaza çevrimi, Kazan dairelerinin doğal gaza çevrimi, Dönüşüm, Transformation, Conversion of boilers to natural gas, Conversion of boiler rooms to natural gas

Alıntı

Yamankaradeniz, R. ve Avcı, A. (1993). ''Kazanların doğal gaza dönüşümü ve kazan dairelerinin doğal gaza göre düzenlenmesi''. Uludağ Üniversitesi Mühendislik Dergisi, 4(1), 181-189.

Koleksiyonlar