Sıçan beyninde benzodiazepin reseptörlerinin gelişimi

1982

Bu çalışmada sıçan yavrularında ve erişkinde beyinde benzodiazepin reseptörlerinin gelişimi incelenmiştir. 3 H. Flunitrazepam kullanılarak yapılan çalışmada reseptörlerin yaşla orantılı olarak geliştikleri, en hızlı gelişmenin 3-5 günler arasında olduğu, 21 . günde erişkin değerlerin çok yakın değerlere ulaştığı saptanmıştır.
The ontogenesis of the 3 H FNZ binding sites have been studied in whole rat brain at various ages. Specific binding were found in the first day 25 % of adult levels. The rapid increase in receptor density was significant at 5th day. Adult levels were noted 21st day.

Sıçan beyni, Benzodiazepin reseptörleri, Rat brain, Benzodiazepine receptors

Eralp, Ö. (1982). ''Sıçan beyninde benzodiazepin reseptörlerinin gelişimi''. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 9(2-3), Supplementum 21, 1-10.