Modern anlamda ilk “Bektaşilik kitabı” olarak Mir’âtü’l-mekâsıd ve kaynakları

XIX. yüzyılın sonlarına gelinceye kadar Bektaşilik’le ilgili yayınların oldukça sınırlı olduğu bilinmektedir. Bu dönemde yayımlanan en önemli eserlerden biri Mir’âtü’l-mekâsıd’dır. Bu makalede söz konusu eser ve kaynakları tanıtılmaya çalışılacaktır.
Although Bektashi publications appear to have been limited until the end of the nineteenth century there is an important book which published in these period. This book is Mir’atu’l-mekâsıd fî def’i’l-mefâisd. In this article we will try to introduce this book and its sources.

Tasavvuf, Bektaşilik, Mir’âtü’l-mekâsıd, Sufism, Bektashi Order, Mir’âtu’l-mekâsıd

Çift, M. (2006). "Modern anlamda ilk “Bektaşilik kitabı” olarak Mir’âtü’l-mekâsıd ve kaynakları". Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 15(1), 187-212.