Açlığın karaciğer glikojeni üzerine etkisinin histokimyasal olarak incelenmesi

1983

2, 6, 12, 24, 48 ve 72 saat aç bırakılan sıçanlarda karaciğer glikojen pattern'i tanımlandı. Açlık, hepatik lobülün periportal bölgesinde PAS pozitif reaksiyonu azalttı ve G6F az aktivitesini arttırdı ve nükleoplazma içinde dağılmış olan heterokromatin yoğun uğunun azalmasına da neden oldu.
Hepatic glycogen patterns are deseribed of rats fasted for period of 2,6,12,24, 48 or 72 hours. Fasting decreased in PAS positive reaction and increased in G6P ase activity in periportal region of hepatic Iabules and also caused to decrease in cancentratian of heterochromatin which is distributed throughout the nucleoplasma.

Açlık, Karaciğer glikojeni, Histokimyasal inceleme, Histochemical study, Hepatic glycogen, Rats, Sıçanlar, Fasting

Sırmalı, Ş. A. ve Kalaycı, Ş. (1983). "Açlığın karaciğer glikojeni üzerine etkisinin histokimyasal olarak incelenmesi". Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 10(2), 131-138.