Ritodrin HCl tedavisine bağlı akut kalp yetmezliği (olgu raporu)

1989

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalında 1987 yılında, erken doğumun durdurulması amacıyla uygulanan Ritodrin HCl tedavisi sırasında ortaya çıkan akut kalp yetmezliği olgusu sunulmuş ve literatür gözden geçirilmiştir.
A case of acute heart failure following treatment of pretemı labor with Ritodrine HCL that was diagnosed and treated in Uludağ University Medical Faculty, Department of Gynecology and Obstetrics, is presented and literature reviewed.

Ritodrin HCl tedavi, Akut kalp yetmezliği, Olgu raporu, Case report, Acute heart failure, Ritodrine HCl treatment

Esmer, A. ve Sezgen M. (1989). ''Ritodrin HCl tedavisine bağlı akut kalp yetmezliği (olgu raporu)''. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 16(2), 335-338.