1987

Teknolojik ilerlemelerin işletmelere yansıması sonucu üretim maliyet unsurlarının toplam içindeki paylan değişime uğramaktadır. Emek yoğun işletmelerde işçilik maliyetleri (giderleri) geniş bir yer tutarken, sermayenin yoğun olarak kullanıldığı işletmelerde işçiliğin nispi önemi azalma göstermektedir. Bu durumda da işletmenin aktif yapısında sabit varlıkların ağırlığı artmakta ve sonuçta sabit giderlerin maliyetler içindeki payı yükselmektedir.

Üretim maliyet yapısı, Enerji giderleri, Bursa Organize Sanayi Bölgesi, Teknolojik ilerleme

Lazol, İ. (1987). "Üretim maliyet yapısı ve enerji giderleri - Bursa Organize Sanayi Bölgesinde bir araştırma". Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 8(1-2), 125-131.