Felsefi açıdan insan haklarının evrenselliği sorunsalı

Bu makalede insan haklarının evrensel olup olmadığı , eğer evrenselse hangi temel gerekçelere dayandırılmaktadır, değilse, nasıl savunulmaktadır konuları felsefi açıdan ele alınıp tartışılacaktır.
In this paper, our aim is to discuss the subject matters of the universality of human rights, if it is universal or not , what/how it can be defended philosophically.

Bu bildiri 7-11 Eylül 2004 tarihinde Hukuk Felsefesi ve Sosyolojisi Anabilim ve İstanbul Barosu işbirliğinde gerçekleştirilen "Hukuka Felsefi ve Sosyolojik Bakışlar -II" adlı sempozyumda sunulmuştur.

İnsan, İnsan hakları, İnsan olma olanağı, İnsan doğası, Platon, Aristoteles, Locke ve Rousseau, Human being, Human rights, The possibility of being human, The nature of man, Plato, Aristotle, Locke and Rousseau

Çüçen, A. Ç. (2005). "Felsefi açıdan insan haklarının evrenselliği sorunsalı". Kaygı. Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Dergisi, 4, 80-91.