İnsanın kültürel gelişiminde müzik eğitiminin önemi

2001-04-01

Bireyleri ve toplumları biçimlendirme, değiştirme ve geliştirmede eğitim en etkili süreçtir. İnsanın kültürel bütünlüğünü sağlamada müziğin eğitim aracı olarak kullanılması tüm dünyada yaygınlık kazanmıştır. Bu çalışmada, müzik eğitiminin insan yaşamındaki yeri ve önemi irdelenmiştir.
Education is most effective way to form change and developt the people and the societies. Music became a common educational instrument all over the world to obtain a cultural unity between the people. In this abstract, the importance and the place of the music education in the life of the human was analysed.

İnsan, Eğitim, Müzik, Human, Education, Music

Öz, N. B. (2001). "İnsanın kültürel gelişiminde müzik eğitiminin önemi". Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 14(1), 101-106.