Saint Augustinus bibliyografyası

1994

1994 yılında üç aylığına gittiğimiz Fransa’da, Saint Augustinus hakkında araştırma yapacaklara yararlı olacağı düşüncesiyle, bir bibliyografya çalışması yaptık. Bu çalışmayı Paris’te, Saint Augustinus hakkındaki kaynakların toplu olarak bulunduğu iki yerde, Institut des etudes augustiniennes (Agustinus Araştırmaları Enstitüsü) ve Bibliotheque nationale (Millî Kütüphane) gerçekleştirdik. Institut des etudes augustiniennesâe Saint Augustinus hakkında, görebildiğimiz kadarıyla, Türkiye dahil, dünyanın pek çok ülkesinde yapılan çalışmaların katalogu oldukça geniş ve bizirn de zamanımız çok kısıtlı olduğu için, buradan örnek birkaç çalışmayı tespit etmekle yetindik. Bibliotheque nationalede konuyla ilgili kaynakları, kütüphaneye kayıt başlangıç tarihi olan 1882 yılından itibaren 1979 yılma kadar hiç istisnasız kaydettik. Daha sonraki çalışmaları ise, Türkiye’ye dönmek zorunda olduğumuz için tespit etme imkânımız olmamıştır.

Saint Augustinus, Fransa, Agustinus Araştırmaları Enstitüsü, Bibliotheque nationale

Özcan, Z. (1994). "Saint Augustinus bibliyografyası". Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 6(6), 459-481.