Manastır mîmârisi üzerine

2003

Kingsley, Karen

Bu çalışma Hıristiyan mistisizminin maddî kurumları olan manastırların mîmarî özelliklerini konu almaktadır. Manastır belli bir tarikata mensup fertlerin çalışma eğitim ve ibadetlerini tamamen Allah’a has kılmak üzere toplumdan ayrı bir şeklide, cemaat halinde yaşayabilmelerini temin maksadıyla düzenlenmiş olan yapı ya da yapılar topluluğudur. Manastır hayatı, III. yüzyılın sonlarında insanların yalnızlık içinde oruç tutmak ve tefekküre dalmak maksadıyla çöllere ve dağlara çekilmeleri şeklinde başlamıştır.
This article discusses the architecture of Christian monasteries as concrete establishments of Cristian mysticism. A monastery is a building or group of a religious order to live as a community apart from the world in work, study and prayer dedicated to God. This way of life has begun in late third century, men withdrew to the desert and mountains to meditate and fast in solitude.

Hıristiyan manastırları, Mimari, Christian monasteries, Architecture

Kingsley, K. (2003). "Manastır mîmârisi üzerine". çev. Salih Çift. Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 12(2), 349-360.