Hidatik kist'te az görülen yerleşimler

1982

Taenia echinococcus'un etkeni olduğu hidatik kist ara konak olan insan organizmasında en sık karaciğerde (% 75) bulunur. Bu oran diğer organlarda giderek azalır. Yurdumuzda halen önemini koruyan bir hastalık olması ve çok değişik yerleşim yerlerinin bulunması nedeniyle kist hidatik hastalığı gözden geçirilmiş ve 1975- 1982 yılları arasında kliniğimize başvuran 43 kist hidatik olgusundan değişik lokalizasyonlar görülen 6 tanesi çeşitli yönleriyle sunulmuştur.
Taenia echinococcus is causative agent of hydatid cyst in human organism which is its intermediate host. lt most frequently invades the liver (75 %). This incidence gradually falls in the other organs. Since it stili maintains its importance and can almost invades every tissue, hydatid cysts were reviewed and 6 cases with rare localizations out of 43 hydatid cyst patients who had been admitted to our clinic between 1975-1982 were presented in details.

Hidatik kist, Human organism, Hydatid cyst localizations, Taenia echinococcus, İnsan organizması

Devranoğlu, M. vd. (1982). "Hidatik kist'te az görülen yerleşimler". Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 9(2-3), 99-105.