Gençlerin din değiştirip Hıristiyan olmasında etkili olan psiko-sosyal etkenler

Din olgusu, insanlığın yeryüzünde var olması ile birlikte insan hayatının temel unsurlarından biri olmuştur. Bu makale din değiştirip Hıristiyanlığa geçen 25 kişiyle yapılan anket ve mülakat sonuçlarına dayanmaktadır. Örneklem 13 bay ve 12 bayandan oluşmaktadır. Din değiştirme tecrübesinin psikolojik ve sosyolojik köklerini anlamaya çalıştık. Ayrıca, yaş, cinsiyet, eğitim vb. değişkenler ile din değiştirme arasındaki ilişkiyi araştırdık.
Religion is one of the basic elements of human life since the existence of human being in the world. This article outcome is an interview and questionnaire study based on the occounts of 25 converts to Christianity. The sample consist of twelve women and thirteen men. We endeavur to understand the psychological and sociological roots of their conversion experience. Also, we examine to correlation among age, gender, education, etc. variations and religious conversion.

Din değiştirme, Hıristiyanlık, Protestan kilisesi, Misyoner, Religious conversion, Christianity, Protestant church, Missionary

Hökelekli, H. ve Çayır, C. (2006). "Gençlerin din değiştirip Hıristiyan olmasında etkili olan psiko-sosyal etkenler". Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 15(1), 23-46.