İş organizasyonunda yeni gelişmeler

1986

İş organizasyonunda temelde birbirinden farklı iki yapı vardır. Bunlar Taylorizm ve yarı-otonom grup yapısıdır. Tayloriyen kavramı işin planlanması ile yapılışını kesim olarak ayırır. Bunun yanı sıra söz konusu kavram tamamen bölümlere ayırmaya dayalı hiyerarşik bir yapıyı gerektirir. Taylorizmin tersine yarı-otonom grup farklı kişiler arasında görüşmeyi ve üretimdeki belirsizlikleri dikkate almayı tasarlar.
Il existe deux structures radicalement apposees dans l'organisation du travail; le taylorisme et la constitution de groupe semi-autonome. Le concept Taylorien divise absolument la planification du travail de l'execution. En plus le concept en cause necessite une structure hierarchique totalement situee sur le cloisonnement. Contrairement au Taylorisme, le groupe semi-autonome envisage la negociation entre les differents acteurs et la problematique dans la production.

İş organizasyonunda, Yeni gelişmeler, l'organisation du travail, Nouveaux progres

Efil, İ. (1986). "İş organizasyonunda yeni gelişmeler". Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 7(1), 61-68.