Türkiye'de beşeri sermaye yatırım harcamalarının konsolide bütçe içindeki payı

1994

Ülkelerin temel sorunlarından biri, ekonomik kalkınmayı gerçekleştirmektir. Ekonomik kalkınma üretim faktörleri birimi başına, verimliliğin devamlı artması sonucu kişi başına düşen milli gelirin devamlı ve reel olarak artmasıdır. Milli gelir artışını sağlayan üretim, fiziki sermaye ve beşeri sermaye kaynaklarıyla gerçekleştirilir. Fiziki sermaye; tesis, makine, teçhizat gibi sabit sermaye stoklarından oluşmaktadır. Beşeri sermaye ise, ekonominin insan gücü unsurunu ifade eder. Bu makalede beşeri sermaye yatırımları, bunların özellikleri ve ekonomik kalkınmaya katkılan açıklanacak, daha sonra 1980 'den günümüze ülkemizde beşeri sermaye harcamalarının konsolide bütçe içindeki payı incelenmeye çalışılacaktır.

Türkiye'de beşeri sermaye yatırım harcamaları, Bütçe payı, Ekonomik kalkınma, Konsolide bütçe

Giray, F. (1994). "Türkiye'de beşeri sermaye yatırım harcamalarının konsolide bütçe içindeki payı". Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 15(2), 105-111.