Koyun akciğerlerinde pulmoner arterierin dağılımı

1984

Plastik enjeksiyon ve korozyon yöntemiyle oluşturulan modellerden akciğer dokusunun beslenmesi, a. bronchialis ler dışında ayrıntılı olarak izlendi. Bu yöntemle, koyun akciğerlerinin arteriyel dağılımlarıyla ilgili bir çalışmaya kaynak taramasında rastlanmamış oluşu, özgün verilerin sunulmasına olanak yaratmıştır.
The arterial supply of pulmonary tissue has been observed in detail in models, by the use of plastic injection and corrosion method, excluding bronchial arteries. Since there is not any recognized study yet in the literature concerning the arterial segmentation of the lung in shell ? using this method, it became available to present specific data.

Koyun akciğerleri, Pulmoner arterierin dağılımı, Sheep lungs, Distribution of pulmonary arteries

Mağden, A. O. ve Erem, T. (1984). ''Koyun akciğerlerinde pulmoner arterlerin dağılımı''. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 11(1), 67-74.