Büyük adrenal korteks tümörleri

1989

Kliniğimizde 1976 yılından bugüne kadar yalnızca iki tane adrenal korteks tümörü görülmüştür. Her ikisi de yaklaşık 12 cm. çapında olan bu tümörlerden birincisinin endokrin işlevi yoktur ve histolojik olarak benign görünüşlüdür. İkincisinin ise endokrin işlevi mevcuttur ve malignite özellikleri taşımaktadır. Ender görüldükleri için yayınlanan bu olguların klinik belirtileri ve histopatolojik özellikleri birbirleri ile ve kaynaklardaki bilgilerle karşılaştırılmıştı.
Only two adrenocortical tumon have been seen in our clinic since 1976. Both of tumors are about 12 cm. diameter. First tumor is nonfunctional and have a benign histologic appearance. Second tumor is functional and malignant. Clinical manifestations and histopathologic characteristics of these rare cases have been compared with each other and literatures.

Büyük adrenal korteks, Tümör, Tumor, Large adrenal cortex

Tolunay, Ş. (1989). ''Büyük adrenal korteks tümörleri''. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 16(3), 535-540.