1988

Bu çalışmada, 1977·1987 yılları arasında kliniğimizde opere edilen spinal ve kranial neoplazmlı 551 olgu incelendi. Frozen kesitierin neticeleri, permanent kesirler ile retrospektif olarak karşılaştırıldı. 449 olguda frozen 'da alınan neticelerin permanent kesitlerle aynı olduğu (% 93.5) saptandı. 31 olguda ise (% 6.4) değişik netice alınmasına karşın, bu olguların ancak 9 'u nda (% 1.8) malign tümör tiplendirilmesinin cerahın ameliyatiaki kararını etkilediği saptandı. Neticeler literatür ile karşılaştırıldı.
551 patients operated in our clinic for spinal and cranial neoplasms between 1977-1987 were retrospectively evaluated for the accuracy of frozen section results and compared with permanent section results. A correct diagnosis of frozen section results was achieved in 449 cases (93. 5 %) whilst in 31 cases (6.4 %) the results were different from permanent sections and in 9 (1.8 %) of them the wrong diagnosis influenced the surgical management.

Nöropatolojik tanı, Permanant kesitler, Permanent sections, Neuropathological diagnosis

Korfalı, E. vd. (1988). ''Nöropatolojik tanıda frozen ve permanent kesitlerin neticelerinin karşılaştırılması''. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 15(2), 281-283.