1999

Bilindiği gibi sınav, Eğitim - Öğretim olgusunun çok önemli bir öğesidir. Herhangi bir alanda eğitime tabi tutulan bireylerin, kendilerine verilen bilgiyi ne derece aldığını ve kazanılan davranış değişikliğini ölçmek ve değerlendirmek, ülkemizde gereği kadar üzerinde durulmasa da, çok kapsamlı bir bilim alanıdır. Yöntem de dahil olmak üzere uygulanan eğitim süreci, sonunda uygulanacak sınavla, sürekli ve gizli bir etkileşim halindedir. Hem eğiten hem de eğitilen "insan" olduğundan, eğitimde ölçme ve değerlendirme, bilinen en karmaşık problemden daha karmaşıktır. Bu nedenledir ki, "Çok Değişkenli İstatistik" için mükemmel bir uygulama alanıdır.

Yabancı dil, Seviye tespit, Sınav sonuçları, Normal öğretim

Yarcı, F. (1999). ''U.Ü. Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü İngiliz Dili ABD seviye tespit sınavı sonuçlarının analizine ilişkin bir çalışma (1) normal öğretim programı için''. Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 12(1), 41-51.