Tam zamanında (JIT) üretimi sistemi ve JIT üretim sistemine geçiş stratejisi

Son yıllarda, üretim alanında en çok söz edilen sistemlerden biri Just-lnTime'dır. Bu yazıda JIT üretim sistemi; ortaya çıkışı ve yayılması, faydaları, uygulama ilkeleri başlıkları altında açıklanmış ve JJT üretim sistemine geçiş stratejisi anlatılmıştır.
In todays world of competition, JIT has recently become popular term in production. In this paper, the application principles of JIT and the strategy of transition to JIT Production System are explained.

JIT üretim sistemi, Tam zamanında JIT, Ortaya çıkış, Stratejisi, JIT production system, Emergence, JIT just in time, Strategy

Öztürk, N. (1993), ''Tam zamanında (JIT) üretimi sistemi ve JIT üretim sistemine geçiş stratejisi''. Uludağ Üniversitesi Mühendislik Dergisi, 4(1), 157-171.