Bilirübin miktar tayininde standart problemi

1975

Bursa Üniversitesi

Bilirübin miktar tayininde standart madde olarak saf bilirübin elde edilmesinin güçlüğü gözönüne alınarak, onun yerine geçmek üzere ileri sürülen kimyasal maddelerden birisi olan kobalt sülfat incelendi. Belirli bilirübin konsantrasyonuna karşılık olabilen kobalt sülfat konsantrasyonu spektrofotometrik metotla hesaplandı. Elde edilen renk şiddeti (optik dansite) eşdeğerliği sonucuna göre standart eğri grafiği hazırlanması amacıyla bir çalışma şeması düzenlendi.
Since the preparation of the bilirubin standard presents a number of problems, we used a solution of cobaltous sulphate solution according van den Bergh for the bilirubin estimation in serum. We calculated the optical density equivalence of known bilirubin and cobaltous sulphate concentrations. From this equivalence value we carried out a working scheme to prepare standard curve.

Bilirübin, Bilirubin, Kobalt sülfat, Cobaltous sulphate

Özkan, K. (1975). "Bilirübin miktar tayininde standart problemi". Bursa Tıp Fakültesi Dergisi, 2(2), 137-146.