1999

Bilindiği gibi hipotez kontrolleri uygulamalı istatistiğin temel ilgi alanlarından biridir. Örneklemlerden elde ettiğimiz çeşitli istatistiklerin karşılaştırılması ve geldikleri popülasyonlar hakkında karar verilmesi bu yöntemlerle yapılmaktadır. Günümüzde hipotez kontrolleri ve diğer istatistiksel analizler için geliştirilmiş çok kullanışlı paket programların bulunduğunu biliyoruz. "STATISTICA" paket programı da bunlardan biridir. Bu çalışmada t-testi uygulamalarında Statistica paket programının nasıl kullanılacağı adım adım açıklanmıştır.

Bağımsız örnekleme, Bağımlı örnekleme, Statistica paket programı, İstatistiksel analiz

Yarcı, F. (1999). ''Bağımsız ve bağımlı örneklemler için t-testi uygulamasında statistica paket programının kullanılması''. Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 12(1), 35-40.