Trabzon il merkezinde kriminal düşük sorunu

1984

Bilgel, Nazan G.

Kriminal düşüklerle ilgili bu çalışma, 1982 yılında Trabzon il merkezindeki 15-44 yaş grubu evli veya dul 1103 kadında retrospektif olarak yapıldı. Denekler 1 /10 sistematik örnekleme ile seçildi ve veriler ev ziyaretleri ile toplandı. Sonuç olarak kriminal düşüğe başvurmanın sık ve yaygın olduğu saptandı. Bu çalışmanın verileri ile Türkiye verileri karşılaştırıldı.
A retrospective study on eri minal abortion in 1103 married or widowed women aged 15-44, was carried out in Trabzon, in 1982. The subjects were chosen by 1/10 systematic sampling and the data was collected by door to door visits. As a result, it was determined that criminal abortion was frequent and common among these women. A comparison was made between results of this study and nationally representative data.

Trabzon il merkezi, Kriminal düşük sorunu, Trabzon city center, Criminal miscarriage problem

Bilgel, N. G. (1984). ''Trabzon il merkezinde kriminal düşük sorunu''. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 11(1), 117-124.