1979

Bursa Üniversitesi

Bursa il merkezinden seçilen dört ilkokulda okuyan 747 öğrencinin boylan ve baş uzunluk ve genişlikleri antropometrik yöntemlere göre ölçülerek baş indisleri ve boyla ilişkileri araştırıldı. Yapılan istatistik değerlendirmelerde çocukların brochiocephal baş grubu içine girdikleri saptandı.
In this study we investigated head indices and statures of 747 primary school children were chosen from four primary schools in Bursa municipital area by using anthropometric methods. Our statistical analysis revealed that the children are in brachiocaphalic head groups.

Bursa, İlkokul çocukları, Boy ve baş gelişimi, Antropometrik ölçümler, Primary school children, Anthropometric methods, Brochiocephal, Height and head development

Erem, T. vd. (1979). "Bursa il merkezinde ilkokul çocuklarında boy ile baş gelişmesi arasındaki ilişkilerin antropometrik ölçüler yöntemi ile incelenmesi". Bursa Tıp Fakültesi Dergisi, 6(1-2-3), 17-25.