1983

10-33 haftalık gebelikleri olan 38 olguda ekstraamniotik serum fizyolojik(SF) instilasyonu ile terapötik abortus yapıldı. Olguların 36'sında (% 95) ortalama 12 saat 15' da abortus sağlandı. 2 olguda (% 5) kanama nedeniyle yönteme son verildi. Abortus sağlananlar içinde kamplikasyon olarak 3 olguda ateş, 1 olguda normalden fazla kanama saptandı.
In 38 patients who were 10-33 weeks pregnant, therapeutic abortion was done by extraamniotic instillation of isotonic salt solution. In 36 cases (95 %) abortion occurred in 12 hours and 15 minutes. Procedure was terminated in 2 cases (5 %) because of hemorrhage. Among the group were abortion occured, complications like fever in 3 cases and bleeding above normal was detected in 1 case.

Terapötik abortus olguları, Ekstra-amniotik serum fizyolojik (SF), Extraamniotic instillation, Isotonic salt solution, Therapeutic abortion cases

Küçükkömürcü, Ş. vd. (1983). "Terapötik abortus olgularında ekstra-amniotik serum fizyolojik (SF) instilasyonu ile aldığımız sonuçlar". Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 10(2), 193-199.