Türkiye’de arılar ve tozlaşma sorunu

dc.contributor.authorÖzberk, Hikmet
dc.date.accessioned2021-02-02T08:37:07Z
dc.date.available2021-02-02T08:37:07Z
dc.date.issued2003
dc.description.abstractBalarısı dünyada olduğu kadar Türkiye’de de tarım ürünlerinde en önemli tozlayıcıdır. Tarımda gelişmiş ülkeler balarısını modern tarımın önemli bir unsuru olarak kabul etmektedirler. Bu ülkelerde arı kolonilerinin % 50’den fazlası kültür bitkilerinin tozlaşmasında kullanılmak amacıyla kiralanmaktadırlar. Türkiye’de de bu durumun uygulanmaya konması tarım ürünlerinde nicelik ve niteliği artıracağı gibi arıcılığın da gelişmesine olanak sağlayacaktır. Bunun için bitkisel üretim yapan yetiştiricilere bakanlık kontrollü tozlaşma kredisi verilerek yetiştiricilerin arı kolonisi kiralamaları teşvik edilebilir.
dc.description.abstractHoney bee, Apis mellifera L. is the most important pollinator of agriculture crops in the World. It is accepted very much a part of modern agricultural picture. Developed countries in agriculture, more than 50 % of honey bee colonies were rented for pollination purposes on various cultivated plants. It is well expected that the application of renting honey bee colonies for pollination purposes will help to increase the quality and quantity of the agricultural crops as well as apiculture in Turkey. This can be easily situmulated by fund or grants offered by the goverment to the growers.
dc.identifier.citationÖzberk, H. (2003). ''Türkiye’de arılar ve tozlaşma sorunu''. Uludağ Arıcılık Dergisi, 3(3), 41-44.
dc.identifier.endpage44
dc.identifier.issn2687-5594
dc.identifier.issue3
dc.identifier.startpage41
dc.identifier.urihttps://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/143582
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11452/15812
dc.identifier.volume3
dc.language.isotr
dc.publisherUludağ Üniversitesi
dc.relation.journalUludağ Arıcılık Dergisi / Uludağ Bee Journal
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectBalarısı
dc.subjectTozlaşma
dc.subjectHoney bee
dc.subjectApis mellifera
dc.subjectPollination
dc.titleTürkiye’de arılar ve tozlaşma sorunu
dc.title.alternativeBees and pollination problem in Turkey
dc.typeArticle

Files

Original bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Thumbnail Image
Name:
3_3_5.pdf
Size:
71.93 KB
Format:
Adobe Portable Document Format
Description:

License bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Placeholder
Name:
license.txt
Size:
1.71 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Description: