Kur’ân’da iman kavramı

Kur’ân’da, bireyin emniyet içinde yaşama isteği ve ilahi mesaja teslimiyet göstermek, iman olarak adlandırılmaktadır. Hem kendini hem de çevredekileri huzur, güven ve sükûn hisleriyle yaşatmak şeklinde değerlendirilebilecek iman ve taşıyıcısı mü’min, aynı zamanda Allah’ın yeryüzünde arzu ettiği insan tipinin ortaya çıkmasını gerçekleştiren kişi denilebilir. Bu makalede iman ve onun taşıyıcısı mü’minin, Kur’an’da kazandığı kavram anlamaları üzerinde durulacaktır.
In the Qur’an, man’s desire to live in peace and submission to the divine message is called îmân (belief). The îmân could be seen as to provide with serenity, peace and calmness both for himself and the others. The mu’min (believer) who is the bearer of îmân is the person who represents on the earth the model personality that is willed by God. The article is dealt with the conceptual meanings of îmân and mu’min in the Qur’an.

Derginin sayfa sayıları basılı halinden alınmıştır.

İman, Mü’min, Küfür, Kâfir, Ubûdiyet, Belief (îmân, Believer (mu’min), Unbelief, Unbeliever

Yücedoğru, T. (2006). "Kur’ân’da iman kavramı". Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 15(2), 77-90.