Akut travmatik kulak zarı perforasyonları

1988

Önerci, Metin

Akut travmatik kulak zarı perforasyonu olan 31 hastada sigara kağıdı uygulamasının iyileşme üzerine etkileri incelenmiştir. Erken tedavi ve perfore olan kulak zarının .içe dönmüş yapraklarının dışarıya doğru döndürülerek sigara kağıdı uygulanmasının iyileşmeyi olumlu yönde etkilediği kanaatine varılmıştır.
The influence of a paper prosthesis on healing in 31 patients with acute traumatic tympanic membrane perforations was studied. Early treatment and covering the pertorotion with a paper prosthesis after repositioning the tympanic membrane give better results.

Akut travmatik kulak zarı, Perforasyonlar, Acute traumatic eardrum, Perforations

Önerci, M. (1988). ''Akut travmatik kulak zarı perforasyonları''. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 15(1), 207-210.