Diabetes mellitusun tanı, tedavi ve izlemi

2022-12

Güçlü, Metin
Ünal, Oğuz Kaan
Şişman, Pınar
Peynirci, Hande
Kocaeli, Ayşen Akkurt
Çalapkulu, Murat

Bursa Uludağ Üniversitesi

Diabetes mellitus toplumda çok yaygın görülen, akut ve kronik komplikasyonları ile toplum sağlığını yakından ilgilendiren kronik metabolik bir hastalıktır. Ülkemizde ve dünyada görülme sıklığının yıllar içinde giderek artıyor olması, farklı organ sistemlerini etkileyen komplikasyonlara yol açması, diabetes mellitusu tüm branşlardaki hekimleri ilgilendiren bir hastalık haline getirmektedir. Diabetes mellitus hastalığını erken tanımak, doğru şekilde tiplendirmesini yapmak ve gerekli tedavileri gecikmeden etkin şekilde uygulamak hastanın daha sağlıklı bir yaşam sürmesi için çok önemlidir. Diyabetin en iyi şekilde tedavi ve takibi için çalışmalar sürekli devam etmekte ve konu güncelliğini her zaman korumaktadır. Bu kitapta hekimlerin diabetes mellitusun tanı, tedavi ve izleminde yeterli ve güncel bilgi düzeyine sahip olmaları ve bu halk sağlığı sorununun çözümüne katkıda bulunmaları hedeflenmiştir.

Diabetes mellitus, Tanı, Tiplendirme, Tedavi, İnsülin, İnsülin dışı ilaçlar, İzlem, Mikrovasküler komplikasyonlar, Makrovasküler komplikasyonlar, Akut metabolik komplikasyonlar

İmamoğlu, Ş. ve Ersoy, C. Ö. (ed.). (2022). Diabetes mellitusun tanı, tedavi ve izlemi. Bursa Uludağ Üniversitesi.