Bankalar ve uluslararası borç

1984

Morse, Sir Jeremy

1973 yılından beri büyük bir enflasyon dünya ekonomisini etkisi altında tuttu. Bu dönem içerisinde Avrupa Kalkınma ve Dayanışma Birliği'ni (OECD'yi) oluşturan 24 ülkede ortalama yıllık enflasyon oranı % 13,5 ile% 8 arasında değişirken, birlik içinde ve dışındaki bazı ülkelerde de bu oran oldukça yüksek rakamlara ulaştı. Enflasyon genellikle, daha önceki yıllarda gerçekleştirilen büyüme hızlarından daha düşük büyüme oranları ile birlikte ortaya çıktı.

Orijinal makalenin künyesi: "Banks and International Debt", Chelwood Review, No: 13, January 1983, B.A.T. Industries p .l. c., London, England, pp. 17-21.

Bankalar, Uluslararası borç, Enflasyon, Dünya ekonomisi

Morse, S. J. (1984). "Bankalar ve uluslararası borç". çev. Ömer Akat. Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 5(1), 173-178.