Bursa yöresi tavuk çiftliklerinin içme sularında arsenikle kirlenme düzeyleri

1995

Yılmaz, Orhan

Arsenic residue levels were determined in drinking water samples supplied from the poultry farms located in Bursa Province. These levels were found to be between 0.200-77. 600 ppb. The least level was measured in samples from the farms in Bursa Municipal area.
Bursa Yöresindeki tavuk çiftliklerinden alınan içme sularının arsenikle kirlenme durumu araştırıldı. Arsenik düzeylerinin 0.200-77.600 ppb arasında olduğu saptandı. En düşük arsenik düzeyi, şehir sınırları içinde kalan tavuk çiftliklerinden alınan numunelerde ölçüldü.

Arsenic, Drinking water, Poultry farms, Bursa, Tavuk çiftlikleri, İçme suları, Arsenik

Sonal, S. vd. (1995). "Bursa yöresi tavuk çiftliklerinin içme sularında arsenikle kirlenme düzeyleri". Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 14(1-2-3), 97-102.