Sosyolojik açıdan devlet

1986

Devlet sosyoloji kuramında son zamanlara kadar üzerinde yoğun ilgi gösterilen bir konu olmamıştır. Ama bugün özellikle siyasal bilimle sosyoloji arasındaki işbirliği ve bu işbirliğinin meydana getirdiği ortak alan ve ilgiler, devlet olgusunu yeniden inceleme gündemine getirmiş, üstelik bu konuda yeni bakış açıları sağlanmıştır. The Sociology of the State, hem devleti inceleyen geleneksel öncü yaklaşımları yeniden sorgulayan, hem de yeni perspektifler üzerinde çözümlemeler yapan bir kitap olarak ilgi çekici görünmektedir.

Tanıtımı yapılan kitabın künyesi: Sertrand Badie-Pierre Birnbaum, The Sociology of the State, ( Fransızcadan çeviren: Arthur Goldhammer), The University of Chicago Press, Chicago, 1983, ix+ 167 sahife.

Sosyoloji, Devlet, Devlet sosyoloji kuramı, Siyaset bilimi

Sarıbay, A. Y. (1986). "Sosyolojik açıdan devlet". Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 7(1), 197-199.